Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

Wie wordt de MasterChef van het Horeca & Toerisme College Nieuwegein?

Wie wordt de MasterChef van het Horeca & Toerisme College Nieuwegein?
Nieuwegein


Zaterdag 19 januari organiseert het Horeca & Toerisme College tijdens de Open Dag voor de 16e keer een kookwedstrijd voor studenten. Bezoekers van de Open Dag kunnen de wedstrijd live volgen.

De jury bestaat uit bekende chef-koks uit de regio. De winnaar zal ROC Midden Nederland vertegenwoordigen tijdens de SKILLS wedstrijden, dé vak wedstrijden voor mbo-studenten.

Black box wedstrijd

Student-koks gaan met elkaar de strijd aan in een Black Box wedstrijd met de naam ‘Surf & Durf'. Net als in het tv-programma MasterChef krijgen de studenten een plateau met verschillende ingrediënten waarmee ze een lunchhoofdgerecht moeten bereiden. Iedereen krijgt dezelfde box.
Na het onthullen van de ingrediënten krijgen studenten 15 minuten om met hun leermeester te overleggen. Daarna hebben ze 2 uur de tijd om het lunchgerecht te maken.

Bekende leermeesters in de jury

De gerechten worden beoordeeld door een jury van leermeesters en chef-koks uit regio Utrecht. Dit jaar bestaat de jury uit Kenny van Dijk (Brasserie 1560 IJsselstein), Faruk Ertana (Van der Valk Utrecht) en Frank Opperhuisen (De Olifant Breukelen). De jury bepaalt wie uiteindelijk de beste kok van het Horeca & Toerisme College is en wie deelneemt aan de SKILLS wedstrijden later dit jaar.

Veel vraag naar koks in regio Utrecht

Bezoekers van de open dag kunnen in de keuken en op schermen live meekijken met de wedstrijd. De vraag naar goede koks in de regio Utrecht is groot, dus het college hoopt mede door de kookwedstrijd veel middelbare scholieren enthousiast te maken voor een koksopleiding. Naast de leermeesters uit de jury maken nog 12 andere bekende bedrijven uit de regio hun opwachting op de open dag. Bedrijven als Grand Hotel Karel V, Restaurant Le Brasseur en Landgoed De Horst presenteren zich op de bedrijvenmarkt.

Horeca & Toerisme College

Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Horeca & Toerisme College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Citybed IJsselstein

Meer informatie www.rocmn.nl

« terug
De Bruin Entertaiment
A NAAR B KOERIERS
TriKyRa Licht & Geluid
Margreet Hairstyling