Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Studenten ROC in debat met politici Nieuwegein

Studenten ROC in debat met politici Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 5 maart 2018

Op woensdag 7 maart gaan studenten van ROC Midden Nederland in debat met wethouders en raadsleden van de gemeente Nieuwegein.

Studentvertegenwoordigers van het Automotive College, ICT College en het Facility, Horeca & Travel College gaan met de politici in gesprek over de onderwerpen verkeer, immigratie en openbare veiligheid. Het publiek bestaat uit vijf klassen met studenten van de mbo-colleges uit Nieuwegein. Deelnemende politici zijn wethouder Hans Adriani (PvdA) en Martijn Stekelenburg (SP) en de raadsleden Monique de Beer en Marieke Schouten (beiden Groen Links), Gerben Horst (CDA), Tom Verhoeve (D66), Mark Snoeren en Marco Diekstra (beiden VVD)

Voorbereidende les

Docenten Daan van Riet en Bart Scholtens bereiden de studenten in een aparte sessie voor op het debat en zijn tevens gespreksleiders. Hierbij worden zij ondersteund door Robin Kikkert en Nino Sassen, leden van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan het debat verzorgen Daan van Riet en Bart Scholtens ook een les over de lokale politiek en de kunst van het debatteren voor de studenten van de vijf klassen, die als publiek aanwezig zijn.

Nieuwegein als mbo-stad

Aanleiding voor het debat zijn uiteraard de Gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. De afgelopen tijd is er veel aandacht voor het mbo in de landelijke media. Dit debat is een goede gelegenheid om het mbo ook lokaal extra onder de aandacht te brengen bij wethouders en raadsleden. Zowel de gemeente als ROC Midden Nederland hebben de ambitie uitgesproken om te blijven investeren in de aansluiting van onderwijs op de praktijk. De nieuwe economische visie en het profiel van de gemeente Nieuwgein als mbo-stad sluiten daar mooi bij aan.

Margreet Hairstyling IJsselstein!

Meer informatie | www.rocmn.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Uitvaartverzorging Midland
Landsman Uitvaartzorg
Spelen Is Leren Just Play