Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Studenten ROC Midden Nederland zetten zich in voor NLdoet

Studenten ROC Midden Nederland zetten zich in voor NLdoet
Nieuwegein Geplaatst 8 maart 2018

Op vrijdagochtend 9 maart steken 150 studenten van het Facility, Horeca & Travel College uit Nieuwegein hun handen uit de mouwen voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet.

De Nieuwegeinse wethouders Johan Gadella en Hans Adriani openen samen met Suzanne Staal, directeur van het Facility, Horeca & Travel College, de bijzondere dag op het mbo-college. Vervolgens gaan de studenten van de opleidingen Toerisme en Facilitaire Dienstverlening aan de slag met verschillende projecten in de gemeente Nieuwegein.

Van het bouwen aan het terrarium voor slangen van de kinderboerderij, klussen bij Reinaerde de Lijsterbes, het verplaatsen van een schip bij Museumwerf Vreeswijk tot het beplanten van het schoolplein van Basisschool Lucas Galecop. De studenten zetten zich vrijdag op allerlei manieren in voor inwoners van de gemeente Nieuwegein. Om deze activiteiten te regelen werkt ROC Midden Nederland nauw samen met Samen voor Nieuwegein.

Talent inzetten voor de samenleving

Vrijdagochtend om 9:15 trappen wethouders Johan Gadella en Hans Adriani samen met Suzanne Staal de vrijwilligersdag af met een toespraak op de Newtonbaan. Om 9:30 verspreiden de studenten zich door de hele gemeente om aan de slag te gaan met hun project bij basisscholen, speeltuinen en zorgcentra. Om 13:00 eindigen de activiteiten met een lunch op locatie. Suzanne Staal hecht er veel waarde aan om als onderwijsinstelling mee te doen aan NLdoet: "Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hun talent voor samenwerken en organiseren ook inzetten voor de maatschappij. Daarnaast levert het de studenten een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op".

Facility, Horeca & Travel College

Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme en Recreatie. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op. Zie voor meer informatie: www.facilityhorecaentravel.nu.

Klik hier voor meer informatie over NLdoet Nieuwegein 9 en 10 maart 2018

 

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.


Meer informatie | www.rocmn.nl | Bron en foto: ROC Midden Nederland

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
Landsman Uitvaartzorg