Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Baanbrekende ontwerpen voor duurzame binnenstad Nieuwegein

Baanbrekende ontwerpen voor duurzame binnenstad Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 28 maart 2018

Zo'n 45 enthousiaste internationale studenten van Wageningen Universiteit (WUR) hebben City Nieuwegein, de binnenstad, verkend.

internationale studenten doen onderzoek

Er zijn plannen om van het tram- en busstation een hoogwaardig OV-knooppunt te maken. In het gebied er omheen zijn plannen voor 1.500 woningen. De studenten onderzoeken hoe Nieuwegein met die ambities de meest duurzame binnenstad van Nederland kan bouwen. Ze kunnen nu aan de slag om hiervoor baanbrekende en inspirerende ideeën te bedenken.

Behoefte aan woningen

Demissionair wethouder Hans Adriani verwelkomde de studenten in het Stadshuis van Nieuwegein. "Voor het gebied dat nu wordt onderzocht, City West, staan we voor een forse opgave. Er zijn plannen om 1.500 woningen te bouwen. Daar is ook behoefte aan. De vraag is: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het voor alle betrokkenen in het gebied prettig wonen, verblijven en leven is? En dat op een groene en duurzame manier. De studenten kijken nu met een frisse blik naar het stationsgebied en de parkeerplaats. Ik ben heel benieuwd naar hun innovatieve ideeën."

Samenwerking

Woensdag 4 april aanstaande presenteren de groepen studenten van WUR hun eerste ontwerpen aan enkele inwoners, ontwikkelaars, bedrijven, publieke groepen en de gemeente. Reacties verwerken ze om vervolgens op de universiteit op 26 april a.s. hun eindpresentatie te geven. Voor de studenten is dit een afstudeeropdracht.

Beste idee

De groep met het beste idee voor City ontvangt een wisselbokaal van de gemeente Nieuwegein, die vijf jaar wordt doorgegeven aan steeds weer een nieuwe groep met winnende ideeën. Zaterdag 16 juni a.s. staat City in het teken van duurzaamheid. Studenten laten dan aan bezoekers hun ontwerpen zien.

Margreet Hairstyling IJsselstein!

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein | www.city-nieuwegein.nl | www.cityplaza.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Spelen Is Leren Just Play
TriKyRa Licht & Geluid
Uitvaartverzorging Midland