Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Digitaal in- en uitchecken openbare fietsenstallingen Nieuwegein

Digitaal in- en uitchecken openbare fietsenstallingen Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 3 mei 2018

Vanaf maandag 30 april is de gemeente gestart met digitaal in- en uitchecken van fietsen en scooters in alle gratis openbare fietsenstallingen in City.

Wethouder Peter Snoeren opende woensdag 2 mei officieel het nieuwe systeem door zijn fiets digitaal in te checken. ,,In dit tijdperk van digitalisering en duurzaamheid is het niet meer dan logisch dat ook het papieren bonnetje wordt vervangen door barcodepas en een barcodesticker.
We besparen hiermee jaarlijks ruim 250.000 papieren bonnetjes. Daarnaast wordt het stallen van de fietsen en scooters een stuk eenvoudiger."

Hoe werkt het?

Alle stallingsgebruikers ontvangen bij aankomst eenmalig een barcodepas en barcodesticker voor op de fiets of scooter. Beide barcodes worden vervolgens gescand. In fietsenstalling De Fietspomp kunnen bezoekers zelf met de barcodepas inchecken. De beheerder checkt altijd de bezoeker met fiets of scooter uit. De barcodesticker is geldig in alle drie de fietsenstallingen. Daarnaast kan deze ook gebruikt worden in alle Utrechtse openbare fietsenstallingen.

Zadelpenning

Het nieuwe systeem is voor alle stallingsgebruikers gelijk. Gebruikers met een zadelpenning kunnen deze inleveren bij een van de fietsenstallingen en krijgen daarvoor in de plaats ook een barcodepas en -sticker.

Registratie

Gebruikers kunnen zich registreren op www.veiligstallen.nl/nieuwegein. Het niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Gevonden barcodepassen kunnen hierdoor opgestuurd worden naar de eigenaar. De website www.veiligstallen.nl biedt een overzicht van betaalde en onbetaalde, bewaakte en onbewaakte, stallingsmogelijkheden in een groot aantal gemeenten.


Meer informatie | Gemeente Nieuwegein | Foto: Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
Luigi's IJssalon
TriKyRa Licht & Geluid