Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

Deelnemers uit de hele provincie Utrecht starten het nieuwe jaar met IkPas

Deelnemers uit de hele provincie Utrecht starten het nieuwe jaar met IkPas
De Utrechtse Waarden Geplaatst 21 december 2018

Inwoners van de provincie Utrecht starten het nieuwe jaar met de actie IkPas: 30 dagen zonder alcohol.

Zet in januari het alcoholgebruik op pauze

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie in Nederland om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. Mede dankzij de positieve aanpak, het laagdrempelige karakter en de steun van deelnemers onderling, hebben vorig jaar ruim 1.000 mensen in de regio Utrecht meegedaan aan IkPas. Belangstellenden kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden op de website www.ikpas.nl. IkPas daagt iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken in januari.

"Er is de afgelopen jaren al veel veranderd op het gebied van alcohol drinken - de tijd dat Youp van 't Hek de Buckler-drinker belachelijk maakte is echt voorbij. De alcoholvrije dranken zijn de laatste jaren in opmars; zo worden binnenkort op de Horecava ook alcoholvrije rum en wodka geïntroduceerd. Niet drinken en roken wordt steeds meer de norm. Door mee te doen aan IkPas maak je bewuster de keuze om wel of niet alcohol te drinken en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Het is daarnaast natuurlijk gewoon gezond voor je om een maand te ‘detoxen', aldus Truus van der Lei projectleider Nuchter Verstand bij GGD regio Utrecht.

Wat levert IkPas op?

Er is nog veel onwetendheid over de gezondheidsrisico's van het drinken van dagelijks een glas wijn, bier of een andere alcoholische drank. Zo verhoogt het drinken van één glas alcohol per dag al het risico op borstkanker voor vrouwen en is het drinken van alcohol gerelateerd aan verschillende soorten kanker. Deelnemers van voorgaande edities voelden zich tijdens IkPas fitter, sliepen beter en/of vielen af. Daarnaast laat onderzoek zien dat je lever in een maand tijd gezonder wordt.
Van de deelnemers zegt 65% bewuster te zijn van de rol van alcohol in hun leven en heeft bijna de helft van de deelnemers het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken.

Meedoen aan IkPas

Iedereen die wil meedoen aan IkPas kan zich inschrijven via de website www.ikpas.nl. Ervaringen zijn te delen via www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht en op Twitter via #ikpas. De 30-dagen-zonder-alcohol-actie begint op 1 januari 2019!

Initiatiefnemers

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie die in de regio Utrecht uitgevoerd wordt door GGD regio Utrecht, Jellinek en gemeenten. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Deze campagnes hebben een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.ggdru.nl

« terug

A NAAR B KOERIERS
De Bruin Entertaiment
Spelen Is Leren Just Play