Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

RMN zet ander type zijlader in

RMN zet ander type zijlader in
De Utrechtse Waarden Geplaatst 31 december 2018

Vanaf januari 2019 gaat RMN de containers (kliko's) in een aantal wijken in de gemeenten Bunnik, IJsselstein en Nieuwegein legen met behulp van zijladers die twee containers tegelijk kunnen legen.

Een grijparm, ‘grabber' aan de zijkant van de vuilniswagen pakt één of twee containers tegelijk op en leegt ze bovenin het voertuig.

Waarom een zijlader?

RMN directeur Rob Schram: "Een zijlader wordt door één medewerker bestuurd, terwijl bij een traditioneel inzamelvoertuig drie medewerkers nodig zijn. Deze werkwijze is fysiek minder belastend voor onze medewerkers, omdat de grijparm het zware werk doet. Met de dubbele grabber kunnen we nu, als de opstelling van de containers goed is, zelfs 2 containers tegelijk optillen. De medewerker doet het werk nog steeds alleen met een joystick, beeldscherm en een set grote spiegels. Op deze manier kunnen we de kosten voor de inzameling van afval/grondstoffen verder verlagen".

Juist neerzetten van containers

Een belangrijk verschil is dat inwoners de containers in setjes naast elkaar moeten zetten. Zo kan de grijparm de containers per tweetal oppakken en legen. De containers mogen daarbij niet te dicht op elkaar staan. Een ruimte ter grootte van ongeveer één stoeptegel aan beide kanten is voldoende. Tussen de container en de straat mogen ook geen obstakels (auto's, bomen, lantaarnpaal) staan, aangezien de grijparm anders de containers niet kan optillen.

Medewerking inwoners noodzakelijk

Om deze nieuwe manier van inzamelen succesvol te laten verlopen, is de medewerking van inwoners noodzakelijk. Daar waar er onvoldoende ruimte is om containers in een rij op te stellen, plaatst een medewerker van RMN (indien noodzakelijk) na het legen, de containers terug op de meest optimale aanbiedplaats. Om inwoners op deze nieuwe aanbiedplaats te wijzen, hangt de medewerker een aanhangkaart aan de betreffende container. Op deze manier laat RMN de inwoner zien hoe en waar de container bij de volgende ophaalronde neergezet moet worden.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.rmn.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Margreet Hairstyling