Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

Gemeente Nieuwegein voert zelf de Wet sociale werkvoorziening uit

Gemeente Nieuwegein voert zelf de Wet sociale werkvoorziening uit
Nieuwegein Geplaatst 10 januari 2019

De gemeente Nieuwegein voert sinds 1 januari 2019 zelf de Wet sociale werkvoorziening uit.

Alle Nieuwegeinse Wsw-medewerkers zijn nu in dienst bij de gemeente Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein zet daarmee een deel van de dienstverlening van PAUW Bedrijven voort dat per 1 januari 2019 is opgeheven. Werk en Inkomen Lekstroom verzorgt vanaf 1 januari de plaatsing en begeleiding van mensen die voorheen onder PAUW Bedrijven vielen. Samen bieden ze maatwerk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PAUW Bedrijven was het sociaal werkvoorzieningsbedrijf van zes gemeenten in de regio Utrecht, waaronder de gemeente Nieuwegein. PAUW Bedrijven is gestopt omdat er vanaf 2015 geen mensen meer instromen in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Mensen met een arbeidsbeperking die zich nu melden, vallen automatisch onder de Participatiewet. Dit betekent dat het aantal Wswwerknemers bij PAUW Bedrijven steeds kleiner zou worden. Als gevolg daarvan hebben de zes gemeenten van PAUW Bedrijven besloten om de medewerkers van de sociale werkvoorziening in dienst te nemen van de gemeente en de uitvoering van de Wsw en de Participatiewet met elkaar te verbinden.

Wethouder Ellie Eggengoor: "Ik ben heel blij dat wij het zo hebben kunnen regelen dat er zo min mogelijk verandert voor de Wsw-medewerkers. Zij blijven hetzelfde werk doen, op dezelfde locatie, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Daarnaast willen wij een plaats bieden voor alle Nieuwegeiners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ontwikkelplek voor mensen die willen en kunnen doorstromen naar ander werk en een beschutte werkomgeving voor mensen die dit nodig hebben."

Beschut werk bij WerkwIJSS

De 55 Nieuwegeinse Wsw-medewerkers die nu beschut werken op de locatie in IJsselstein, blijven op deze locatie werken. De gemeente Nieuwegein heeft daarvoor samen met de gemeenten IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden een stichting opgericht die onder de naam ‘WerkwIJSS' gaat werken. Om de dienstverlening vanuit dezelfde locatie te kunnen voortzetten, heeft de gemeente IJsselstein het pand van PAUW Bedrijven overgenomen.

Overige medewerkers

De overige Nieuwegeinse Wsw-medewerkers werken in de groenvoorziening en het schoonmaakteam in Nieuwegein of zijn gedetacheerd bij een werkgever. De detacheringsovereenkomsten zijn door de gemeente Nieuwegein overgenomen van PAUW Bedrijven en worden onder dezelfde voorwaarden voortgezet.

Garantie voor medewerkers

Alle 450 Wsw-medewerkers die via PAUW Bedrijven aan het werk waren, zijn verzekerd van passend en betaald werk tot aan hun pensioen. Zij zijn sinds 1 januari 2019 in dienst bij één van de zes gemeenten. Het personeel van PAUW Bedrijven dat in vaste dienst is, heeft ook een werkgarantie. Zij zijn vanaf 1 januari 2019 in dienst van gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Werk en Inkomen Lekstroom. Zij blijven betrokken bij de begeleiding van Wsw-medewerkers.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Spelen Is Leren Just Play