Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Nieuwegein biedt meer ruimte aan inwoners in Boombeschermingsplan

Nieuwegein biedt meer ruimte aan inwoners in Boombeschermingsplan
Nieuwegein Geplaatst 31 januari 2019

Een leefbare stad kan niet zonder bomen. Bomen dragen bij aan de beeldkwaliteit, geven beschutting tegen hitte en wind en hebben soms culturele waarde.

Helaas wordt het belang van bomen gemakkelijk uit het oog verloren en daarom heeft de gemeente de bescherming van bomen geregeld. Om het belang van bescherming van bomen versus de veranderende behoeften van inwoners beter te wegen, heeft het college een vernieuwd Boombeschermingsplan aangenomen. Het is in samenspraak met de stad tot stand gekomen en hoort bij de Bomenverordening en de Bomenkaart.

Verantwoordelijk wethouder Marieke Schouten: ,,Ik ben erg blij met het resultaat van het vernieuwde Boombeschermingsplan. Bomen zijn onmisbaar. Tegelijk krijgen inwoners hiermee meer gehoor wanneer zij hinder ondervinden van bomen. Mooi voorbeeld uit de praktijk is wanneer een bewoner zonnepanelen op zijn dak wil installeren maar met teveel schaduw kampt afkomstig van de bomen. Of wanneer bomen belangrijk zijn om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Dit kunnen we nu beter afwegen.''

Kapaanvraag

In het vernieuwde Boombeschermingsplan staat hoe de gemeente een kapaanvraag regelt voor een particuliere of een gemeentelijke boom. Aan de ene kant bepalen we de waarde van de boom en aan de andere kant geven we punten voor de argumenten om een boom weg te halen. Als het aantal punten voor het verwijderingsbelang hoger is dan de boomwaarde gaan we de boom weghalen.


Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
Margreet Hairstyling