Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Nieuwegein stelt nieuwe erfgoedvisie vast

Nieuwegein stelt nieuwe erfgoedvisie vast
Nieuwegein Geplaatst 7 april 2019

De erfgoedvisie ‘verbinden met verhalen' is maandag 1 april unaniem door de gemeenteraad vastgesteld.

Hiermee heeft Nieuwegein haar nieuwe erfgoedvisie met ambities en kansen voor het Nieuwegeinse erfgoed. De visie gaat over behoud en bescherming van het cultureel erfgoed, het (digitaal) toegankelijk maken van erfgoed en het verbinden van bewoners en bezoekers met verhalen en tradities. Samen met bewoners, erfgoedinstellingen en culturele partners stelde de gemeente de visie op. De komende jaren werkt de gemeente in samenwerking aan de kansen uit de visie en initiatieven uit de stad.

Wethouder John van Engelen van Cultuur: ‘Met de erfgoedvisie hebben we ons ambitieniveau bepaald en dat geeft duidelijkheid. We gaan zorgvuldig om met het historisch erfgoed, de Nieuwegeinse parels zoals forten en kastelen moeten we koesteren. De verhalen uit het verleden verbinden bewoners en bezoekers van onze stad.'

Verbinden met erfgoed

Cultureel erfgoed is overal terug te vinden in Nieuwegein en het maakt een belangrijk onderdeel uit van Nieuwegein als aantrekkelijke stad om te wonen en te bezoeken. Daarom is de erfgoedvisie in samenwerking met bewoners en betrokken organisaties tot stand gekomen. Uit de voorbereidende bijeenkomsten voor de visie is gebleken hoeveel kansen het erfgoed heeft om bewoners en bezoekers meer te verbinden met Nieuwegein. Want hoe bijzonder is het bijna 725 jaar oude verdwenen plaatsje 't Geyn, waaraan Nieuwegein haar stadsrechten en naam dankt? Of de betekenis van de kanalen en sluizencomplexen voor de regio, waarbij de Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor UNESCO-werelderfgoed? Tegelijkertijd biedt de erfgoedvisie ook een basis om de jonge stedenbouw nader te onderzoeken.

Plan van aanpak

De erfgoedvisie is opgesteld voor de komende vijf jaar. Geïnteresseerden kunnen de erfgoedvisie raadplegen op www.ikbennieuwegein.nl/erfgoedvisie. De gemeente gaat aan de slag met een plan van aanpak voor de uitvoering van taken en ondersteuning van initiatieven uit de stad. Na twee jaar vindt een evaluatie plaats.


Meer informatie | Gemeenten Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Spelen Is Leren Just Play
Uitvaartverzorging Midland