Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda

VVD Nieuwegein roept Utrechtse gemeenteraad op tégen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop te stemmen

VVD Nieuwegein roept Utrechtse gemeenteraad op tégen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop te stemmen
Nieuwegein Geplaatst 12 mei 2019

De leefbaarheid van de wijken mag niet aangetast worden en overlast moet voorkomen worden.

"De inwoners van Nieuwegein zijn uiterst bezorgd over de nadelen van de windturbines voor mens en leefomgeving, nu de gemeente Utrecht deze zo dicht bij onze gemeente heeft gepland", aldus VVD raadslid Kelly Vizee. "Bij de huidige situering van het windmolens komt de overlast vooral terecht in de randgemeenten, terwijl juist daar het meeste tegenstanders wonen doordat de polder Rijnenburg in het buitengebied van Utrecht is gesitueerd".

De Nieuwegeinse VVD vindt dat het college van B&W in Utrecht ook onvoldoende rekening houdt met de ziekmakende gevolgen van windmolens. Volgens het voorzorgprincipe zouden zij juist op dit soort plaatsen - dicht bij woonwijken - duurzaamheidsplannen zonder windmolens moeten ontwikkelen. De overheid dient immers altijd beschermende maatregelen te nemen tegen mogelijk schadelijke effecten van een situatie, ook als die effecten nog niet onomstotelijk zijn bewezen. "Wij roepen daarom de Utrechtse gemeenteraad met klem op niét te kiezen voor een duurzaamheidsvariant met windturbines. Daarnaast zetten de plannen het gebied de komende 20 jaar op slot voor woningbouw, waar volgens de NVM en minister Ollongren tot 2040 maar liefst 1 miljoen extra van nodig zijn".

Over VVD Nieuwegein

De VVD in Nieuwegein streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt de ruimte krijgt om zijn of haar ambities te realiseren. De VVD wil een levendige gemeente creëren waar mensen de ruimte krijgen. Het motto daarbij is: De gemeente, dat zijn wij en dat bent u.


Meer informatie | www.nieuwegein.vvd.nl | https://nieuwegein.vvd.nl/ | http://Bron: Mark Snoeren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Spelen Is Leren Just Play