Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda

Nieuwe werkplaats open voor trams

Nieuwe werkplaats open voor trams
Nieuwegein Geplaatst 7 augustus 2019

Het waren spannende weken op de remise in Nieuwegein. Op 15 juli 2019 ging de snijmachine het oude spoor in. Vanaf dat moment konden de trams niet meer de oude onderhoudswerkplaats in. Om de trams zo snel mogelijk in de nieuwe werkplaats te krijgen, was het aanpakken geblazen.

Vrachtwagens die ballast aanvoerden, hijskranen die rails en wissels op de juiste plek plaatsten. Tijdens de twee weken dat het oude spoor verdwenen was en de trams nog niet in de nieuwe werkplaats konden, krioelde het op het bouwterrein. De werkploeg van Strukton Rail werkte van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat om de spoorverbinding met de nieuwe werkplaats aan te leggen.

Al het werk werd na ruim een week beloond. Op 23 juli reed voor het eerst een stopmachine de nieuwe werkplaats in. Kort daarna konden de eerste trams op de werksporen de gloednieuwe remise in. Inmiddels is er ook spanning op een gedeelte van de bovenleiding. Zo zijn we een stap dichterbij de inbedrijfstelling van de nieuwe werkplaats gekomen.

 

TESTEN

De installaties die zijn ingebouwd ondergaan nu een uitgebreide test. Denk aan de hefsporen, de tramwasmachine, de remzandvulinstallatie en de draaibank waarmee de wielen van de trams worden geslepen. De trammonteurs zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe werkplek.

Om de onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats veilig uit te voeren rondt Tractie & Besturingsaannemer Engie de installatie van een overkoepelend veiligheidssysteem af. De komende weken wordt dit systeem volop getest. De planning is dat de nieuwe werkplaats vanaf september volledig in bedrijf is.

 

TIMELAPSE

Bekijk de timelapse video van de bouw van het spoor in juli.

https://youtu.be/ICJsVIDyBZY

 


Meer informatie | www.provincie-utrecht.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Uitvaartverzorging Midland
A NAAR B KOERIERS
Margreet Hairstyling