Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda
< januari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
 
1
2
3
4
5
2
6
7
8
9
10
11
12
3
13
14
15
16
17
18
19
4
20
21
22
23
24
25
26
5
27
28
29
30
31
 
 

Prinses Beatrixsluis opent haar deuren tijdens Open Monumentendag op 14 september

Prinses Beatrixsluis opent haar deuren tijdens Open Monumentendag op 14 september
Utrecht Geplaatst 10 augustus 2019

Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk ronden de werkzaamheden voor de bouw van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal komend najaar af. Een mooi moment om tijdens Open Monumentendag de sluis tussen 10.00 en 17.00 uur deels open te stellen voor het publiek.

Nu het nog kan
Onderhoud aan een sluiscomplex houdt nooit op, maar de bouwperiode voor de 3e kolk wel. Als de Prinses Beatrixsluis komend najaar overgaat van de bouwfase naar de onderhoudsfase, kan het zomaar weer even duren voordat u het sluiscomplex weer kunt bezoeken. Grijp dus uw kans op 14 september en noteer deze dag vast in uw agenda! We hebben een aantal leuke activiteiten voor u in petto, waaronder:
· Een rondleiding aan de nieuwe bedienruimte in de voormalige dienstwoningen (witte huisjes). Mooi om de sluismeesters aan het werk te zien op hun nieuwe werkplek in de markante witte huisjes die behouden zijn gebleven.
· Zoekt u het liever hogerop, beklim dan tijdens een rondleiding de noordelijke heftoren. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over het monumentale sluiscomplex met zijn bestaande kolken en de nieuwe 3e kolk en het verbrede Lekkanaal met de verplaatste kazematten van de Lek tot aan zeker de Schalkwijkse Wetering. Hopen op mooi weer voor een maximaal uitzicht!
· Voor hen die graag van alles horen over de bouw van de 3e kolk, de werking van de sluisdeuren, hoe de renovatie van het sluiscomplex is aangepakt en hoe het onderhoud van dit rijksmonument verloopt, hebben we een looproute en diverse informatiepunten tussen de 2e en de 3e kolk ingericht. Medewerkers klaar staan om u van alles te vertellen en uw vragen te beantwoorden.

Er is op 14 september meer te beleven. Ongeveer twee weken voorafgaand aan deze leuke dag informeren wij u over het hele programma. Houdt u onze website www.prinsesbeatrixsluis.nl en onze Facebook pagina in de gaten.


Meer informatie | www.prinsesbeatrixsluis.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Uitvaartverzorging Midland
Spelen Is Leren Just Play