Alles van Nieuwegein
Bekijk de agenda

Buurtbewoners van Merwestein hebben nu eindelijk een eigen Buurtkamer

Buurtbewoners van Merwestein hebben nu eindelijk een eigen Buurtkamer
Nieuwegein Geplaatst 30 november 2019

De buurtkamer aan de Leemwal 3 zou begin 2019 al verbouwd worden maar door wijziging in plannen werd het steeds uitgesteld. In Oktober was het dan eindelijk zo ver dat de sloophamer gehanteerd kon worden.

De buurtkamer aan de Leemwal 3 is eindelijk klaar. Dit is gelukt dankzij de inzet van meerdere buurtbewoners, Portaal, diverse fondsen en de gemeente. De grootste kosten zijn gedragen door Portaal aangezien de complete verbouwing door hun is betaald.

De buurtkamer was eerst verdeelt over twee ruimten. Nu is het kantoor van Portaal verhuist naar een andere ruimte en zijn de twee muren tussen keuken en het oude kantoor gesloopt zodat er nu 1 grote ruimte voor de buurtkamer is ontstaan. Door de verbouwing is de buurtkamer toegankelijk vanaf de Leemwal en vanaf de Vlietwal. Via de ingang aan de kant van de Vlietwal is de buurtkamer tevens rolstoel toegankelijk.

Vanuit de nieuwe Buurtkamer willen wij van "Buurtwerk Merwestein" diverse activiteiten gaan starten.
Niet alleen voor sport en spel maar bijvoorbeeld ook hobbymiddagen, kooksessies en ondersteuning aan medebewoners. Afgelopen jaar waren de voornaamste activiteiten alleen de koffiemomenten op dinsdagmiddag en op vrijdagavond.

Aangezien er veel vraag naar is om ook de weekenden de buurtkamer open te stellen, zijn we dit nog aan het onderzoeken hoe we dat het beste kunnen organiseren.

De officiële opening vind plaats zaterdag 11 januari 2020 van 16.00 tot 21.00.

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie: www.buurtwerkmerwestein.nl
De website staat nog in de steigers, maar ook daar wordt hard aan gewerkt.

Nieuwegein zaterdag 11 januari 2020
Aanvang van 16:00u tot 21:00u Leemwal 3 / 3432ZN Nieuwegein


Meer informatie | www.buurtwerkmerwestein.nl

« terug

De Bruin Entertaiment
Uitvaartverzorging Midland